De Zeype boekt klinkende overwinning bij eerste ontmoeting in 1e nationale reeks

Zaterdag was een historische dag voor T.C. De Zeype. Voor het eerst kwam een team van onze club uit in de hoogste interclub afdeling! De Dames van Project Horizon mochten de spits afbijten op de eigen club, en meteen werd er een klinkende 6-0 overwinning geboekt tegen het team van SDI.

T.C. De Zeype begon met een sterke ploeg met in totaal 410 punten: Eleni Kordolaimi, Vanhoutte Chelsea, Van Orshaegen Rebecca, Lens Nausicaä
Het team van SDI had een puntentotaal van 400 punten: De Schutter Zara, Ribourdouille Léa, Lemonakis Maria, Van De Vondel Monika, El Marabet Leila

De ontmoeting begon met de dubbels waarin de eerste dubbel een maat voor niets was. Lea en Maria bleken niet opgewassen tegen het sterkte duo Eleni en Chelsea. De match eindigde na een 6-1, 6-1 stand. De tweede match was een stuk spannender, waarbij de eerste set met 6-4 gewonnen werd door Zara en Monika. Het team van De Zeype vocht echter knap terug en won de 2e set overtuigend met 6-2. De laatste set bleef het spannend, maar ook in deze set trokken Chelsea en Charlotte aan het langste eind. Hierdoor kwam de stand meteen op 2-0 voor het thuisteam te staan.

Bij de enkels Eleni mocht als eerste aantreden tegen de sterke Zara De Schutter, die recent nog de indoorkampioenschappen had gewonnen. De eerst set werd een thriller die eindigde met een tie-break, waarin Eleni uiteindelijk aan het langste eind trok. De veer bij Zara leek gebroken, waardoor de 2e set eindigde op een 6-1 stand. Chelsea trad als 2e dame aan, en nam het op tegen Léa. Zij kon de match al snel naar haar toetrekken, en liet niet meer los. een snelle 6-2, 6-2 was het gevolg.
Nadien nam Rebecca het op tegen Maria. Een spannende match eindigde op 4-6, 6-2, 6-4 in het voordeel van Rebecca. Ten slotte nam de jongste dame, Nausicaä, het nog op tegen de toch 15 punten hoger geklasseerde Leila. Maar Nausicaä zette haar toch vlotjes opzij met een overtuigende 6-1, 6-1 overwinning.